KNMT Nieuws

  • Arjan van den Dorpel is uitgeroepen tot Tandarts van het Jaar. De tandarts uit Yerseke kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange en tomeloze inzet om het tekort aan tandartsen en assistenten op de agenda te krijgen en voor de beroepsgroep in het algemeen. Van den Dorpel kreeg de prijs tijdens de uitreiking van de Apollonia Awards. De Sociale Tandarts Rotterdam won de KNMT Mondzorg Award en Christianne Bijman, die in Nijmegen studeert, ging er vandoor met de titel Tandheelkundestudent van het Jaar.
  • De KNMT wil graag dat iedereen zich welkom voelt om bij ons te komen werken en dat wie bij ons werkt zichzelf kan zijn. Want dat zorgt voor een positief, productief en vitaal team. En een team dat zo nog beter kan inspelen op onze achterban, waarvoor dat ook geldt. Daarom heeft bestuurslid Ellemieke Hin namens de vereniging de Charter Diversiteit van de SER ondertekend.
  • Zorgverzekeraar Zilveren Kruis gaat de termijn van 365 dagen in haar machtigingenbeleid voor de jeugd vervangen door ‘kalenderjaar’. Hiermee wil de zorgverzekeraar voorkomen dat sommige declaraties onnodig worden afgewezen. Zowel bij de KNMT als Zilveren Kruis kwamen hierover veel signalen van tandartspraktijken binnen.
  • Twijfel je nog of de ledenraad iets voor jou is? Lees dan de ervaringen en tips van deze oud-raadsleden. “Ik ging er blanco in en zou het wel zien. Ik zocht zilver en vond goud: ik heb een superleuke tijd gehad die ik niet had willen missen.”
  • De toegankelijkheid van de mondzorg staat door vergrijzing en personeelstekorten onder druk. Dat stelt ABN AMRO in haar rapport Mondzorg in beeld 2024. De bank bevestigt hiermee een toekomstbeeld waarvoor de KNMT al jaren waarschuwt.