KNMT Nieuws

  • Ben jij bereid om collega's in moeilijke tijden te ondersteunen? Dan is de functie van klachtondersteuner wellicht iets voor jou! In deze functie sta je tandartsen en tandartsspecialisten bij tegen wie een klacht is ingediend bij de KNMT Klachtenservice. Je legt de aangeklaagde tandarts de bemiddelingsprocedure uit en geeft ondersteuning tijdens het hele bemiddelingstraject. Ben jij bereid om collega's in moeilijke tijden te ondersteunen? Dan is de functie van klachtondersteuner wellicht iets voor jou! In deze functie sta je tandartsen en tandartsspecialisten bij tegen wie een klacht is ingediend bij de KNMT Klachtenservice. Je legt de aangeklaagde tandarts de bemiddelingsprocedure uit en geeft ondersteuning tijdens het hele bemiddelingstraject.
  • Op donderdag 16 mei organiseerden we een informatief webinar over de mogelijkheden ter vervanging van de Arbeidsvoorwaardenregeling. Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Dat kan! Op donderdag 16 mei organiseerden we een informatief webinar over de mogelijkheden ter vervanging van de Arbeidsvoorwaardenregeling. Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Dat kan!
  • Een groep mensen in Nederland mijdt de mondzorg, omdat ze het niet kunnen betalen. Hoe zorgen we ervoor dat de financiële toegankelijkheid verbetert? Naar het antwoord op die vraag heeft het project ‘Vermindering mijding van mondzorg om financiële redenen’ onderzoek gedaan. De projectgroep, waarin de KNMT via de Mondzorgalliantie vertegenwoordigd is, heeft nu haar eindrapport opgeleverd. Een groep mensen in Nederland mijdt de mondzorg, omdat ze het niet kunnen betalen. Hoe zorgen we ervoor dat de financiële toegankelijkheid verbetert? Naar het antwoord op die vraag heeft het project ‘Vermindering mijding van mondzorg om financiële redenen’ onderzoek gedaan. De projectgroep, waarin de KNMT via de Mondzorgalliantie vertegenwoordigd is, heeft nu haar eindrapport opgeleverd.
  • Bij de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg kwamen vorig jaar 46 klachten binnen die betrekking hadden op een tandarts, zo blijkt uit het jaarverslag over 2023. Dit zijn er minder dan in voorgaande jaren. Bij de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg kwamen vorig jaar 46 klachten binnen die betrekking hadden op een tandarts, zo blijkt uit het jaarverslag over 2023. Dit zijn er minder dan in voorgaande jaren.
  • De beoogde nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB wil doorgaan op de ingezette weg als het gaat om het aanscherpen van de criteria op basis waarvan iemand als zzp’er kan werken – om zo schijnzelfstandigheid te voorkomen. In hun hoofdlijnenakkoord schrijven de partijen dat ze de wet Vbar, die daarover gaat, verder in behandeling wil nemen. Specifiek voor de zorg stellen de partijen dat ze zich willen richten op “beheersbaarheid van zorguitgaven en de kwaliteit van de zorg”. De beoogde nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB wil doorgaan op de ingezette weg als het gaat om het aanscherpen van de criteria op basis waarvan iemand als zzp’er kan werken – om zo schijnzelfstandigheid te voorkomen. In hun hoofdlijnenakkoord schrijven de partijen dat ze de wet Vbar, die daarover gaat, verder in behandeling wil nemen. Specifiek voor de zorg stellen de partijen dat ze zich willen richten op “beheersbaarheid van zorguitgaven en de kwaliteit van de zorg”.