Steeds meer mensen gaan naar de tandarts voor een mooier gebit. Ook bij tandarts Lent kunt u terecht voor het verfraaien van uw kiezen en tanden. Denk aan het weghalen van spleetjes tussen de tanden. Of het repareren van afgebroken hoekjes. Met een laagje tandkleurig materiaal, de facing, kan de tandarts de tanden rechter en mooier maken. Ook het witter maken van uw tanden kan met facings.

Facing van composiet of porselein

Facings bestaan uit een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt de facing op de tand. Zo kunnen beschadigde of verkleurde tanden weer mooi wit en recht worden. Voor het witter maken van de tanden kunt u ook uw tanden laten bleken.
Facings van composiet zijn makkelijker aan te brengen en goedkoper. Het resultaat is beter te voorspellen. Ze blijven ongeveer 5 jaar mooi, daarna moet u ze vervangen. Facings van porselein blijven langer mooi, zo’n tien jaar. Ze zijn wel duurder.

De behandeling

Kiest u voor een facing van porselein, dan moet u minstens tweemaal naar de tandarts. Bij het eerste bezoek maakt de tandarts afdrukken van uw tanden om zo de vorm te bepalen. De facings worden vervolgens in ons tandtechnisch laboratorium gemaakt. Tijdens de tweede behandeling brengt de tandarts de facings aan.
Voor een facing van composiet is 1 behandeling nodig. De tandarts brengt het composiet op uw tanden aan en boetseert het vervolgens in de gewenste vorm. Na uitharden slijpt en polijst de tandarts de facing.

Een facing onderhouden

Goed schoonhouden van uw gebit is belangrijk, zoals altijd eigenlijk. Verder hoeft u geen extra dingen te doen. U kunt het beste met een zachte tandenborstel uw tanden poetsen. Bijten op harde snoepjes, pennen, het afscheuren van plakband met uw tanden, dat kunt u beter vermijden.