In overeenstemming met landelijke richtlijnen brengen tandartsen en mondhygiënisten bij een niet nagekomen afspraak de kosten in rekening (Declaratiecode C90: "Niet nagekomen afspraak"). Deze kosten vallen niet onder de dekking van je (aanvullende) zorgverzekering en dien je daarom zelf te betalen. Helaas worden wij bij Tandartspraktijk Nijmegen ook geconfronteerd met dit probleem. Het komt regelmatig voor dat patiënten niet verschijnen, of veel te laat komen op hun afspraak. Dit is bijzonder vervelend, omdat ons team tijdens die periode geen zorg kan verlenen, wat kostbare tijd is die we graag aan andere patiënten hadden willen besteden.

Verantwoordelijkheid van jou als patiënt

Als patiënt ben je verantwoordelijk voor het correct noteren van een afspraak, het nakomen ervan of minimaal twee werkdagen van tevoren te annuleren. Op verzoek verstrekken wij ook afspraakkaarten aan de balie. Het verzenden van afspraakherinneringen is een extra service die wij aanbieden.

Kosteloos verplaatsen kan op werkdagen minimaal 48 uur van tevoren

Als je uiterlijk 48 uur van tevoren (twee werkdagen) telefonisch contact met ons opneemt, kun je een gemaakte afspraak kosteloos wijzigen. Op die manier hebben wij voldoende tijd om de vrijgekomen tijd aan een andere patiënt toe te wijzen. Als de termijn korter is, neem dan toch contact op. Wij staan klaar om samen met jou naar een oplossing te zoeken en zullen indien mogelijk meewerken aan je wensen. Wijzigingen doorgeven is alleen mogelijk via de telefoon, omdat e-mail (weekend) niet altijd tijdig kan worden verwerkt.

Ben je plotseling ziek geworden of is er een andere calamiteit waardoor je niet op de afspraak kunt komen?

Bel dan zo snel mogelijk, uiterlijk vroeg in de ochtend op de dag zelf, om dit door te geven.

Landelijke richtlijnen en praktijkregels

Wij gaan ervan uit dat je niet opzettelijk niet komt opdagen. Mocht er sprake zijn van overmacht, dan bespreken we dat met de behandelaar. Bij ons beslissen de behandelaars zelf of de gereserveerde tijd in rekening wordt gebracht.

Voor een prettige samenwerking

Maak je een afspraak voor een controle of behandeling bij onze tandartspraktijk in Nijmegen?

  • Noteer de afspraak direct in je agenda.
  • Weet je de datum of het tijdstip niet zeker? Bel ons dan zo snel mogelijk.
  • Heb je geen herinnering ontvangen? Controleer eerst je 'spam' of 'reclame'-map in je e-mail.
  • Bij twijfel, neem altijd contact op. Voorkomen is beter dan een 'no-show'.
  • Zorg ervoor dat je 5 minuten voor aanvang aanwezig bent op je afspraak en meld jezelf aan bij de receptie.

Contact opnemen: 024 348 00 20