Vrijwel iedereen heeft baat bij gebitsreiniging door een professionele medewerker. Meestal kunnen we deze behandeling combineren met de periodieke controle. Als het nodig is maken we dan ook foto’s. Andere behandelingen, zoals gaatjes vullen, gebeuren vaak niet tijdens de controle. Daarvoor kunt u een aparte afspraak maken.

Zijn er wijzigingen in uw persoonsgegevens, verzekering status, gezondheid of medicijngebruik? Geef deze dan alstublieft aan ons door als u langskomt voor de periodieke controle.

Preventie

Wij schenken veel aandacht aan een goede mondhygiëne. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen! Daarom zijn voor alle patiënten preventie-assistenten en een mondhygiënist beschikbaar. Zij kunnen u helpen bij het verkrijgen van een optimale gebits- en tandvleesverzorging.
Het is belangrijk dat u meewerkt aan een goede mondhygiëne. Zo kunnen wij een hoge kwaliteit van uw gebit waarborgen. Ons team bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten die nauw met elkaar samenwerken. Wij zijn een gemotiveerd team dat met plezier en kennis van zaken werkzaam is.

Preventie-assistenten

Gecertificeerde preventie-assistenten ondersteunen onze tandartsen bij bepaalde behandelingen. Zij maken onder meer röntgenfoto’s, gebitsafdrukken en kunnen een gebitsreiniging en eenvoudige preventieve behandelingen uitvoeren. Op die manier hebben de tandartsen meer tijd voor goede diagnosestelling en complexere verrichtingen.

Preventie vormt een belangrijk onderdeel van onze praktijk. Hierin speelt u zelf een grote rol. De preventie-assistenten geven u graag advies over de verzorging van uw gebit. Zij zorgen ook voor regelmatige professionele gebitsreiniging. Zo kunnen we veel schade voorkomen, waardoor minder behandelingen en dus minder kosten nodig zijn.

Mondhygiënisten

Het kan zijn dat uw tandvlees meer specifieke aandacht vraagt. Dan verwijzen we u naar een mondhygiënist. Een mondhygiënist doet onderzoek naar de conditie van uw gebit en maakt vervolgens een behandelplan. Ook vertelt de mondhygiënist u hoe u zelf het best uw mond kunt verzorgen. Tot slot  maakt ze het gebit schoon.

Deze handelingen voert een mondhygiënist uit:
• Adviseren over de verzorging van uw mond (gebit, tandvlees en voedingsgewoonten);
• De conditie van uw mond in kaart brengen;
• Tandplak, tandsteen en aanslag verwijderen;
• Fluoride aanbrengen;
• Sealen van tanden om gaatjes te voorkomen;
• Polijsten van vullingen;
• Reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees;

Vergoeding mondhygiënist

De meeste aanvullende (tand)verzekeringen vergoeden een bedrag voor tandheelkundige kosten. Hieronder valt ook behandeling door de mondhygiënist. Bekijk uw zorgverzekering om te kijken op welke vergoeding u recht heeft.

Vaste tandarts

U heeft bij ons uw eigen, vaste tandarts. Voor bepaalde (deel)behandelingen verwijzen wij u soms door naar een andere tandarts binnen onze praktijk of naar een specialist daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan implantologie of kaakchirurgie. De orthodontische behandelingen worden uitgevoerd door orthodontist Reukers, die ook werkzaam is binnen de praktijk.

Bij acute pijnklachten proberen wij altijd een afspraak in te plannen bij uw eigen tandarts. Mocht dit niet lukken, dan helpt een van onze andere tandartsen u.

Mondgezondheid

Uw gebit is een belangrijk onderdeel van uw verzorgde voorkomen. Het bepaalt uw lach, uw uiterlijk en ondersteunt uw zelfvertrouwen. Een gezonde mond draagt bij aan het algehele welzijn.

Wij vragen daarom van onze patiënten om thuis de benodigde mondhygiëne aandachtig uit te voeren. Zonder deze mondhygiëne is het voor ons moeilijk de kwaliteit van behandelingen te waarborgen. Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts en een bezoek aan de preventie-assistent is vanzelfsprekend. Uw gebit blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid willen wij als team graag met u delen door u hierbij goed te ondersteunen.